O le a le nofoaga autu

I tausaga talu ai nei, o tala fou e masani ona aliali mai i taimi uma:

O tagata e ona fale na tetee i le fausiaina o nofoaga autu ma tipiina na o uaea opitika, ma na galulue faatasi le au faafoe tetele e tolu e talepe uma nofoaga autu i totonu o le paka.

E oo lava i tagata masani, i aso nei, pe a oʻo atu le Initaneti feaveaʻi i itu uma o le olaga, o le a latou maua le lagona masani: o faʻailoga telefoni feaveaʻi e faʻasalalau e nofoaga autu.O le a la le foliga o le nofoaga autu?

O se fa'atonuga fa'avae atoa e aofia ai le BBU, RRU ma le antenna feeder system (antenna).

4 (1)

Faatasi ai ma i latou, o le BBU (Base band Unite, baseband processing unit) o ​​meafaigaluega sili ona autu i le nofoaga autu.E masani lava ona tuʻuina i totonu o se potu komepiuta natia ma e le mafai ona vaʻaia e tagata masani.O le BBU e nafa ma le faʻagaioiina o faʻailoga ma faʻamaumauga o fesoʻotaʻiga autu ma tagata faʻaoga.O tulafono sili ona faigata ma algorithms i fesoʻotaʻiga feaveaʻi o loʻo faʻatinoina uma i le BBU.E mafai foʻi ona faʻapea o le nofoaga autu o le BBU.

Mai le vaaiga o foliga vaaia, o le BBU e talitutusa lava ma le pusa autu o se komepiuta komepiuta, ae o le mea moni, o le BBU e tutusa ma se tuʻufaʻatasia (nai lo le faʻapipiʻiina o le komepiuta masani).O ana galuega autu e iloa e ni ituaiga se lua.O laupapa autu e iloa e le laupapa faʻatonu autu ma le laupapa faʻavae.

4 (2)

O le ata o loʻo i luga o se faʻavaa BBU.E mafai ona iloa manino o loʻo i ai 8 pusa-pei slots i totonu o le faavaa BBU, ma e mafai ona faaofi le laupapa pulea autu ma le laupapa baseband i totonu o nei slots, ma se faavaa BBU E tele laupapa pulea autu ma laupapa baseband e tatau ona faaofi, aemaise lava. fa'alagolago ile mana'oga gafatia ole nofoaga autu e tatala.O le tele o laupapa e faʻaofiina, o le tele o le gafatia o le nofoaga autu, ma le tele o tagata faʻaoga e mafai ona tuʻuina atu i le taimi e tasi.

O le komiti faafoe autu e nafa ma le faagasologa o le faailo (RRC signaling) mai le upega autu ma le telefoni feaveaʻi a le tagata faʻaoga, e nafa ma le fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga ma le fesoʻotaʻiga autu, ma e nafa ma le mauaina o faʻamatalaga faʻasalalauga GPS ma faʻamatalaga faʻatulagaina.

4 (3)

O le RRU (Remote Radio Unit) na muamua tuʻuina i totonu o le BBU frame.Sa ta'ua muamua o le RFU (Radio Frequency Unit).E fa'aaogaina e fa'aliliu ai le fa'ailoga fa'amaufa'ailoga e tu'uina atu mai le laupapa fa'amaufa'ailoga e ala i le fibre opitika i le fa'alava fa'alava e umia e le tagata fa'afoe.O le faʻailoga maualuga e tuʻuina atu i le antenna e ala i le fafaga.Mulimuli ane, ona o le gau o le fafaga na maua e matua tele, pe afai o le RFU o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le BBU faʻavaa ma tuʻu i totonu o le potu masini, ma o loʻo tautau le antenna i luga o se olo mamao, o le mamao o le fafaga fafaga e mamao tele ma leiloa. e telē tele, ia na o le ave i fafo o le RFU.Fa'aaoga le fibre opitika (o le gau o felauaiga alava mata e fai si la'ititi) e tautau i luga o le olo fa'atasi ma le antenna, o lea e avea ai ma RRU, o le leitio mamao.

3

Ma le mea mulimuli, o le antenna e masani ona vaʻaia e tagata uma i luga o auala ma alalaupapa o le taulaga o le antenna lea e faʻasalalau moni ai le faʻailoga uaea. i le taimi lava e tasi, ma le sili atu o le faʻasalalauga faʻamatalaga.

Mo 4G antennas, e oʻo atu i le 8 iunite transceiver tutoatasi e mafai ona iloa, o lea e 8 fesoʻotaʻiga i le va o le RRU ma le antenna.O fesoʻotaʻiga 8 i lalo o le 8-channel RRU e mafai ona vaʻaia manino i le ata o loʻo i luga, ae o le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia O se 8-channel antenna ma 8 interfaces.

4 (5)

O fesoʻotaʻiga 8 i luga o le RRU e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi i fesoʻotaʻiga e 8 i luga o le antenna e ala i le 8 fafaga, o lea e masani ona iloa ai se fusi o uaea uliuli i luga o le pou antenna.

4 (6)

Taimi meli: Apr-01-2021