Se va'aiga toto'a ile cable vs. 5G fixed wireless

E mafai ea e le 5G ma le midband spectrum ona tu'uina atu i le AT&T, Verizon ma T-Mobile le tomai e lu'itauina sa'o ai le atunu'u uaea Initaneti ma a latou lava taulaga i totonu o fale?

E foliga mai o se tali fa'a'a'a'a'o, ma'alili: "Ia, e leai.

Mafaufau:

Fai mai T-Mobile i le vaiaso talu ai o loʻo faʻamoemoe e maua i le va o le 7 miliona ma le 8 miliona tagata faʻatau Initaneti uaealesi i totonu o le isi lima tausaga i totonu o nuʻu i tua ma taulaga.E ui lava e matua maualuga atu nai lo le tusa ma le 3 miliona tagata faʻatau na valoia muamua e le au suʻesuʻe tau tupe i Sanford C. Bernstein & Co. i lena taimi faigata, ae o loʻo i lalo ifo foi o le T-Mobile na saunia i le 2018, ina ua fai mai o le a maua le 9.5 miliona. tagata fa'atau i totonu o lena vaitaimi lautele.E le gata i lea, o le sini muamua a le T-Mobile, e leʻi aofia ai le $10 piliona i le fusi o alaleo C na maua talu ai nei e le tagata faʻatautaia - o le sini fou a le tagata faʻatautaia.O lona uiga, ina ua mae'a ona fa'atautaia se pailate uaealesi LTE ma le tusa ma le 100,000 tagata fa'atau, na maua uma e T-Mobile le tele o alaleo ma fa'aitiitia ai fo'i ana fa'amoemoega fa'amautu.

Na taʻua muamua e Verizon e oʻo atu i le 30 miliona aiga i luga o le Initaneti uaealesi ua ofoina atu na faʻalauiloaina i le 2018, masalo i luga o ana fusi o alaleo milimita (mmWave).O le vaiaso na teʻa nei na siitia ai e le tagata faʻatautaia lea sini faʻasalalau i le 50 miliona i le 2024 i nuʻu i tua ma taulaga, ae na o le 2 miliona o na fale o le a ufiufi e mmWave.O isi mea o le a fa'apipi'iina e le Verizon's C-band spectrum holdings.E le gata i lea, fai mai Verizon o loʻo faʻamoemoe o tupe maua mai le auaunaga e tusa ma le $ 1 piliona i le 2023, o se fuainumera na fai mai le au suʻesuʻe tau tupe i Sanford C. Bernstein & Co. e faʻatatau naʻo le 1.5 miliona tagata fai saofaga.

Ae ui i lea, AT&T, na ofoina mai atonu o faʻamatalaga sili ona leaga o faʻamatalaga uma."A e faʻaogaina le uaea e foia ai auaunaga e pei o le fiber i totonu o se siosiomaga mafiafia, e te le maua le gafatia," o le tala lea a le AT&T networking chief Jeff McElfresh i Marketplace, ma matauina e ono ese le tulaga i nuu i tua.E mai se kamupani ua uma ona aofia ai le 1.1 miliona nofoaga i tua ma auaunaga uaealesi tumau ma vaʻavaʻai totoʻa le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga lautele i totonu o le fale i luga o lana fiber network.(E ui lava e taua le matauina o AT&T o loʻo faʻatautaia uma Verizon ma T-Mobile i le aotelega o le pule o alaleo ma le C-band buildout sini.)

E lē taumatea le fiafia o kamupani uaea a le atunuu i nei faiga uma uaealesi.O le mea moni, o le Charter Communications CEO Tom Rutledge na ofoina atu ni faʻamatalaga faʻapitoa i se faʻalavelave faʻapisinisi talu ai nei, e tusa ai ma le au suʻesuʻe o le New Street, ina ua ia faʻaalia e mafai ona e faʻaogaina se pisinisi i le telefoni feaveaʻi.Ae ui i lea, na ia fai mai e tatau ona e lafoina se aofaiga tele o tupe faavae ma alaleo i le mataupu ona o le a e mauaina tutusa tupe maua (tusa ma le $ 50 i le masina) mai se tagata faʻatau telefoni e faʻaaogaina le 10GB i le masina e pei ona e faia mai se tagata faʻatau telefoni feaveaʻi. fa'aaoga le 700GB ile masina.

O na fuainumera e tutusa lelei ma tala faʻatatau lata mai.Mo se faʻataʻitaʻiga, na lipotia mai e Ericsson o Amerika i Matu o loʻo faʻaaogaina e le au faʻaoga telefoni feaveaʻi le tusa ma le 12GB o faʻamaumauga i le masina i le 2020. E ese mai, o suʻesuʻega a OpenVault o tagata faʻaoga telefoni feaveaʻi na maua le averesi o le faʻaogaina o le 482.6GB i le masina i le kuata lona fa o le 2020, mai le 344GB i le le kuata tausaga ua mavae.

O le mea mulimuli, o le fesili pe e te va'ai i le tioata fa'atekonolosi uaealesi o lo'o 'afa'atoa po'o le 'afa gaogao.I le afa atoa vaaiga, Verizon, AT&T ma T-Mobile o loʻo faʻaogaina uma le tekonolosi e faʻalautele ai i se maketi fou ma maua ai tupe latou te le maua.Ma, atonu, i le aluga o taimi e mafai ona latou faʻalauteleina a latou faʻamoemoega faʻamautu e leai se fesoʻotaʻiga aʻo faʻaleleia tekinolosi ma oʻo mai alaleo fou i maketi.

Ae i le afa gaogao vaaiga, o loʻo ia te oe le tolu o faʻalapotopotoga o loʻo galulue i lenei autu mo le sili atu o le sefulu tausaga, ma e oʻo mai i le taimi nei e toetoe lava a leai se mea e faʻaalia ai, sei vagana ai se tafega faifai pea o pou sini.

E manino lava o lo'o i ai le tulaga o 'au'aunaga i luga ole Initaneti uaealesi - pe a uma, toetoe lava 7 miliona tagata Amerika o lo'o fa'aogaina le tekonolosi i aso nei, tele i nu'u i tua - ae o le a fa'atumauina le fiafia o Comcast ma Charter i le po?Pe lava.Ae le o le taimi nei.


Taimi meli: Apr-02-2021